Някои тактики за справяне с влагата в дома

Добре е редовно да проветрявате помещенията на цялото жилище и това да става за минимум 30 минути дневно. Така появата на конденз по стъклата на прозорци и дограма, влага по стени и ъгли ще е осезаемо по-малко.

Ако помещенията ви са със северно изложение, вниманието, което ще обръщате трябва да е по-специално, тъй като в зимно време тези стаи изстиват много бързо. Опитайте се да поддържате температури между 17-20 градуса. С топлоизолация на панелни сгради ще решите 70% от проблема с влагата в дома.

  Стремете се да поддържате максимално малки температури в различните помещения, за да избегнете рязката граница и риска от конденз по прозорците.

Сутрешното проветряване трябва да е най-продължително, минимум 20 минути. Следва постоянно поддържане на температурата в стаята.

Появата на конденз може да се избегне в случаите, когато температурите са постоянни.

Помнете, че в зимните дни при липса на отопления мухъл и конденз са гарантирани. Такива оставят трайни следи по тавани и стени.

Спазвайки съветите ни, със сигурност ще избегнете много от последващите проблеми при поставянето на ПВЦ дограма и ще имате едни добри условия за живот у дома, не само от естетическа гледна точка, но и от здравословна и хигиенична.

По отношение на ПВЦ дограмата трябва да знаем, че поливинилхлоридът е с по-нисък коефициент на топлопроводимост, което води до по-успешно отопление в помещението. Площта на профила е между 15 и 20%, което не е решаващ фактор за цялостния ефект на топлина.

Към недостатъците на ПВЦ дограмата се числят следните:

Тя има по-кратък срок на експлоатация, в рамките на 20 до 30 години, защото се произвежда от органични вещества.

По-податлива е на капризите на климата и при големи аномалии в температурните амплитуди структурата на материята й се нарушават, което води до изкривяване на профила.

В резултат на дълго излагане на силно слънце по-недобрите профили от ПВЦ, пожълтяват и се появява голямо линейно разширение, в размери от 2-3 мм на всеки метър, а от произхода му той се влияе повече.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.