10 от най-разпространените езици по света

Езикът е може би най-важната функция на човешкото тяло. Той ни позволява да получи препитание като дете, позволява ни да научим почти всичко, което искаме като възрастен и това ни струва много часове на забавление чрез уроци по литература, радио, музика и филми.

Този списък обобщава най-важните езици, които се употребяват по света днес. Такива могат да се усвоят с езикови курсове:

Френски – често наричан най-романтичния език в света. Френски се говори в тона на страни като Белгия, Канада, Руанда, Камерун, Хаити и Франция, разбира се.

Индонезийски - се говори в Малайзия и Индонезия. Самата страна Индонезия е очарователно място; нация, съставена от над 13 000 острова е шестият представлява и най-населената страна в света. Малайзия граничи с две от най-големите части на Индонезия и е известен най-вече за своята столица на Куала Лумпур.

Португалски – още в XII в., когато Португалия печели независимостта си от Испания и се разширява по целия свят с помощта на известни изследователи като Васко да Гама и принц Хенри Мореплавателя. Така езикът й се установява по целия свят, особено в Бразилия, където е роден език. Други страни, където се говори португалски са Макао, Ангола, Венецуела и Мозамбик.

Бенгалски – говори се в Бангладеш. Днес броят на бенгалски говорители в света е много по-голям, отколкото повечето хора биха очаквали.

Арабски – това е един от най-старите езици в света. Говори се в Близкия изток и страни като Саудитска Арабия, Кувейт, Ирак, Сирия, Йордания, Ливан, Египет. Това е езикът на Корана, милиони мюсюлмани в други страни говорят арабски.

Руски – това е един от шестте езика в ООН. Руски се говори не само в родната му страна, но и в Беларус, Казахстан и САЩ.

Испански - испански език се говори в почти всяка страна в Южна Америка и Централна Америка, Испания, Куба и САЩ. Има особен интерес към испанският в САЩ.

Хиндустани - популярността на английски език в Индия предотвратява хиндустани от надминаване на най-популярният език в света. Филмовата индустрия в Индия е най-лесният начин да се научи този език.

Английски – английският език не разполага с най-много говорители. Това е официалният език на повече страни, отколкото всеки друг език. Неговите говорители са по цял ​​свят, включително и Нова Зеландия, САЩ, Австралия, Англия, Зимбабве, Карибите, Хонг Конг, Южна Африка, и Канада.

Мандарин – за ваша най-голяма изненада, това е най-широко разпространеният език на планетата. Това е така, защото се намира в най-населената страна на планетата. Говоренето на мандарин може да ви се стори наистина трудно, защото всяка дума може да се произнесе по четири начина (или "тонове") и начинаещият неизменно ще има проблеми с разграничаване на един тон от друг.

За повече информация намерете уроци по немски.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.