Кой е най-добрият матрак за болки в гърба

Осем от десет души изпитват болка в гърба в някакъв момент от живота си. Това може да варира от тъпа, постоянна болка до хронично инвалидизираща болка. Тъй като прекарваме около една трета от живота си в леглото, нашият избор на матрак може да има огромно влияние върху това дали тази болка продължава или се подобрява.

Изследванията показват, че просто получаване на нов матрак може да помогне за подобряване качеството на съня и намаляване на дискомфорта в гърба

Видът на матрака също играе важна роля. Има две основни характеристики, по които да търсите при избора на най-добрия матрак тед за двете опора за гърба и комфортния сън - твърдост и физически компоненти на матрака.

Твърдост - продължение на години, лекарите са препоръчали твърди легла за хора с болки в кръста, но едно проучване от 2003 показва, че твърдия тип матрак магнифлекс може да се добави още нещастието на хората. По време на това проучване, испанските изследователи заменят матраци от 313 пациенти, които са с анамнеза за хронична болка в кръста с нов "посредник" или "средно-твърд“ матрак. Пациентите са били помолени да оценят степента на болка в кръста по скала от едно до десет, когато се събудят и до 30 минути след ставане от леглото. Около 82% от пациентите, които спят на по-меки матраци нани казали, че болката им се е подобрила в сравнение с 68% от тези, които останали да спят на твърди матраци.

Според експертите, средно твърдите двулицеви матраци добре се адаптират към естествените кривини на гръбначния стълб. Това води до по-добро разпределение на налягането, когато лежат в леглото, в резултат на по-малко болка. В действителност, този вид средно-твърда подкрепа е доказан, за да се намали болките в гърба с 57.2%, болки в рамото с 60.8% и обратно сковаността от 59,1%. В резултат от всичко подобряване качеството на съня, достигнало 60.7%. Това прави връзката между степента на твърдост в матрака и физическото състояние на лежащия още по-значима.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.