Как да се отървем от домашните хлебарки

След като стане ясно, че хлебарките са се настанили трайно в къщата ви, трябва да действате бързо. Те може да се окажат опасни  поради болестите и възбудата, които те носят със себе си, заедно с техните бъркотии. За да се отървете от тях, премахнете идеалната им среда или предприемете допълнителни стъпки, за да ги убиете. Такива методи трябва да включват:

Почистване:

Хлебарите са привлечени от храна и мръсотия, така че започнете с почистване на къщата и премахване на потенциалните източници на храна.

Потърсете подслона им:

Те обичат да се крият в или под уреди, в тръби и в боклук, така че търсете хлебарките на тези места и ги отстранявайте, чрез прахосмукиране.

Примамки:

Поставете закупените в магазина химически  примамки  на земята и на места, където са били открити хлебарки.

Капани:

Лепливи капани, капани за лепилни плоскости и еко капани могат да бъдат поставени около дома, за да примамят и заловят хлебарките.

Пестициди:

Пестицидите като  борна киселина  могат да се окажат ефективен начин за унищожаване на хлебарки. Ако използвате този метод, не забравяйте да следвате инструкциите и да пазите далеч от деца и домашни любимци.

Как да предотвратим повторната поява на хлебарки

Извеждането на хлебарките от къщата не е лесна задача. И все пак, ако го направите е важно да предприемете стъпки, за да сте сигурни, че няма да се върнат. За да предотвратите връщането на хлебарките, ето няколко неща, които може да направите:

Почистете и премахнете бъркотията:

Важно е да махнете източника на храна. Почистете къщата, изчистете съдовете, избършете и почистете пода с прахосмукачка и се отървете от всички замърсени места, където влагата и достъпа до вода са видими.

Отпечатъци на къщата:

Хлебарките търсят всяко открито пространство за влизане в дом. Проверете за пукнатини  и дупки и запълнете с уплътнител. Това може да помогне за елиминиране на проходите към къщата.

Водопровод и течове:

Проверете водопровода  и потърсете течове, които могат да причинят допълнителна влага в дома. Фиксирането на водопровода може да направи по-негостоприемна средата за хлебарките.

Премахнете източниците на храна:

Премахнете всички източници на храна, като храна за домашни любимци, трохи и гниеща храна, към които хлебарките се привличат и които търсят.

Репеленти за хлебарки:

Комбинираните усилия може да са в полза да се предпазите от появата на хлебарките в дома. За целта използвайте репеленти като спрейове и етерични масла, плюс ултразвукови устройства.

Унищожители на хлебарки:

Ако попаднете на нападение, потърсете професионални  екипи за пръскания против хлебарки. Това е най-добрият начин да защитите дома си от тези вредители. Те могат да оценят вашата уникална ситуация и да осигурят най-доброто решение, което е безопасно и ефективно за вашия дом.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.