Пролетно почистване в градината

Пролетта е може би най-решаващият момент в живота на всеки летен жител. Не напразно казват: „Напролет ще пропуснете деня - няма да върнете годината.“ За пореден път се убеждаваме в истинността на поговорките: „Дойде пролетта, така че не е време за лягане“ ...

Време е да почистите къщичката. За всичко това, последвайте линка: Почистване на терени от дървета и храсти 088 888 2000!

За целта:

Съберете листа и премахнете клоните

Първото нещо, което трябва да направите в градината през пролетта, е да премахнете листата. Освен това не бързайте и правете тази работа веднага след като се стопи

снегът. Изчакайте малко - оставете пролетния бриз малко да изсуши листата, тогава ще бъде много по-лесно да се справите с камарите.

Пролетното пролетно почистване в градината най-добре започва с миналогодишната зеленина

Освен зеленина, през есенно-зимния период на почвената повърхност биха могли да се натрупат много други отломки: сухи клони на дървета и храсти, миналогодишни треви, птичи и животински екскременти - всичко това в градината е напълно безполезно за нас. Но тук възниква въпросът: къде е най-подходящият начин за премахване на такъв боклук?

Нека само да ви напомня, че изгарянето на листата и растителните остатъци от миналата година не си струва, за да не причини непоправима вреда на природата (и вашето здраве).

Най-добре е всички органични отпадъци, събрани на площадката, да поставите в кошче за компост (ако нямате още, време е да започнете да изграждате кошче за компост). Земята, освободена от миналогодишната растителност, ще се „събуди“ по-бързо и скоро върху нея ще се появят нови млади клонки и растителност.

Кошче с различен произход - стари целофанови торбички, скъсано фолио, което някога е било използвано за подслон, пластмасови бутилки, счупени саксии за цветя, счупен градински декор и други подобни, също не трябва да се изгарят в никакъв случай, всичко това се изпраща изключително в контейнер за боклук.

Статията ни е предоставена с учтивото участие на чистачи.com.

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.