Кой ще ви помогне преди и след ремонт

Страхувате ли се от ремонт?

Стратегическото планиране ще помогне! Междувременно, ако използвате техниките на стратегическо планиране, ремонтът няма да се възприеме като природно бедствие и може би дори ще се превърне в увлекателно събитие.

Трудно е да се повярва, но може да планирате всичко.

1. Определете задачата. На първо място, трябва да разберете, от какъв вид ремонт се нуждаете: основен или козметичен. За това всичко, което ви трябва е внимателно инспектиране на апартамента, като се обръща внимание на "проблемните" области.

Критично оценете помещението по отношение на оформлението, състоянието на декорацията, осветлението, разположението. Проверете водоснабдителната система и канализацията. Разбира се, в идеалния случай би било по-добре да се възложи инспекцията на апартамент на специалисти. От izvozva.bg ще могат да забележат важни нюанси, на които дори не бихте обърнали внимание.

2. Въвеждане на визуалното. Таблици, цветни илюстрации, списъци - това е, което ви е необходимо на този етап. Най-малките детайли от бъдещия ремонт са по-ясни. Вземете предвид цветовите и текстурни комбинации, които са приоритетни за всеки жител на жилището, помислете, че половината от работата е извършена. Може би, без услугите на дизайнер в тази област ще ви е трудно да направите нещо.

3. Изчислете времето, което ще ви е нужно. Предвидете в работно време или в уикенда ще потърсите екипи за извозване на старите неща.

4. Потопете се в темата. Потърсете информация за нови строителни материали, прегледайте дизайнерските списания, разгледайте любимите си интериори. Обърнете специално внимание в изучаването цвета на апартамента, тъй като изборът на мащаб за конкретна стая обикновено води до най-големи трудности. Основното нещо: всичко това трябва да се направи, преди началото на ремонта. Обадете се за безплатно изхвърляне на стари мебели.

5. Спестявайте при ремонт. Може самостоятелно да премахнете старите тапети, подови настилки, някои довършителни материали. Не е необходимо да купувате най-скъпата мазилка, най-луксозните завеси или най-аристократичните мебели. На пазара се предлага такова изобилие, че за всеки джоб ще се открие по нещо.

 

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.