Нещата, които да направите за по-добро СЕО на вашия онлайн магазин

Към днешна дата онлайн магазините са най-ефективните канали за продажба на различни продукти. Въпреки това, струва си да се има предвид, че за да може такъв канал да работи, това изисква много трудоемка и продължителна работа. SEO услугите по популяризирането на онлайн магазина има свои собствени характеристики, на които трябва да обърнете внимание.

На първо място, трябва да анализирате сайтовете на конкурентите, за да развиете стратегията си за популяризиране. Трябва да започнете от тези сайтове, които понастоящем са в Топ 5-10 на търсачки като Yandex и Google. Например, ако продавате кучешка храна, трябва да проверите такива очевидни въпроси за "купува храна за кучета" или "как да си купят храна за кученцето".

Вижте как са организирани сайтовете на конкурентите, как се организира кошчето за пазаруване и как се търсят стоки. След внимателно проучване на сайтовете на вашите конкуренти, трябва да прецизирате собствения си онлайн ресурс с всички съвременни изисквания в дизайна и SEO оптимизацията. Не копирайте всичко сляпо от конкурентните сайтовете, защото те също могат да предизвикат сериозни грешки, а плагиатството няма да доведе до нищо добро.

Удобства - несъмнено една най-важната част от онлайн магазина е кошницата. На всичко отгоре е необходимо да се работи много добре, така че да отговаря напълно на всички изисквания. Трябва да се има предвид всяка стъпка:

Потребителят трябва да може да отиде до кошницата с едно кликване, от която и да е страница.

От списъка в кошницата потребителят трябва да може да отиде на картата за стоки.

Трябва да предоставите възможност да посочите количеството на даден продукт.

Важно е да има прост и удобен преход към каталога на стоките от всяка стъпка от покупката.

За всяка от наличните стоки трябва да посочите текущите цени, като посочите и използваната валута.

Избор на ключова дума - ако вашият онлайн магазин все още е млад, най-добре е се започнете с ниска честота на заявки, които имат слаба конкуренция и достатъчно евтини промоции. Това може да доведе до онлайн ресурс и потенциални купувачи съветват SEO специалистите от eXtremeSEO.

Създаването на семантично ядро (това е важна SEO част) за вашия сайт е най-добре направено, като използвате списъка с продукти, които продавате. Първо, ще похарчите минималната сума. На второ място, получавайте точно тези посетители, които са готови да направят покупка в момента и търсят конкретен продукт.

Трябва да запомните, че seo оптимизацията на търсещите машини не може да е мълниеносна и дори ако популяризирате нискочестотни и ниско конкурентни заявки, това отнема доста време.

Ако сайтът ви съществува отдавна и вече е добре класиран за нискочестотни заявки, можете да започнете да популяризирате по ключови фрази за средна честота и висока честота. За всичко това търсете: eXtremeSEO.

 

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.