Уютна къща - топла къща

На улицата може да е студено, прашно и шумно, но след работа всички бързаме да се затоплим. У дома е топлината и сигурността, от които винаги се нуждаем. Направете своя дом по-топъл не са само заради източниците на топлина, но и заради самата обстановка. Започнете с почистване:

Тъкани и материали

Естествените материали - дърво, вълна, памук - винаги изглеждат по-топли от пластмаса и метал. Използвайте плетени кошници, вместо пластмасови съдове. Поставяйте плетена завивка, изработена от памук или вълна. Ако знаете как да плетете, направете плетени кошнички, с които да облечете старите саксии за цветя, стъклени вази и свещници. Това ще изглежда добре, уютно и добавя вътрешна топлина.

Цвят

Нищо чудно, че някои от цветовете се наричат топли, а други – студени. Бежово, оранжево, червено, пясък се възприема от нашето съзнание като естествено. Затова зимните завеси, покривала за мебели, покривки за маса, покривки за легла трябва да бъдат точно топли цветове. Ваза с мандарини или портокали, стои прекрасно на видно място. Такава не само помага да се създаде приятна обстановка, но също така намалява нивото на стрес.

Парфюм

Известно е, че уханието може да провокира мисли, чувства и да действа успокояващо. Използвайте ароматизирани свещи. Те не само излъчват приятен аромат, но и украсяват къщата. За зимата, изберете свещи ароматизирани с "Шоколад", "ябълка", "Мандарина", "Смокиня" и "Горски плодове". Заложете на ухания, които изпълват дома с тънък и деликатен аромат.

Интериорни детайли

Възглавнички, килими и малки килими, тъкани кърпи, възглавници за столове, свещи и малки лампи с разсеяна светлина - това са само някои от интериорните детайли, които създават усещане за топлина у дома. Ако не можете да инсталирате камина, не се притеснявайте. Можете, например, да намерите фототапет с горящата камина и да го поставите до вашия телевизор. Температурата на въздуха няма да го промени, но сърцето ще се почувства на много по-топло място.

 

 

 

 

 

 

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.