9 неща, които нямат място в кухнята

Кухнята е сърцето на всяка къща и е важно да поддържате в нея хигиената на ниво. В забързаното ежедневие обаче, често забравяме да почистим и най-затънтените кътчета. Прах и трохи са първите неща, които се натрупват. Така домът ни се превръща в дом за микроби, хлебарки и други насекоми.

Научете за някои видове почистване с фирми:

Почистване на мазета и тавани: http://hamalski.com/pochistvane-na-mazeta-i-tavani-s-bratan-hamalski/;

Почистване след смърт: http://obshtini.com/sled-smurt-sofia/;

Почистване на дворове: http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/.

…а сега и на темата 9 неща, които нямат място в кухнята:

Гъба

Продължителност на живота на гъбите е от две седмици до два месеца в зависимост от честотата на използване. Тези, които рядко се използват, изплакнете и подсушете най-малко веднъж седмично. В гъбите се събират най-много микроби, които в резултат на влажната среда оживяват, попадат на мокрите ни ръце и от там могат да доведат до гъбички по кожата и ноктите.

Текстилни чанти за продукти

Колко често се сещаме да ги измием? В идеалния случай, те трябва да се измиват след всяко връщане от магазина. Така винаги ще имат свеж вид и се измиват лесно без по тях да остават следи от натрупване.

Кутия за дреболии

Изхвърлете всичко, което не е използвано през изминалата година. Оставете един функционален обект. Така ще спестите много време и нерви.

TV и лаптоп

Проучванията показват, че ако се разсейвате по време на хранене, мозъкът ви не разполага с време да забележите, кога ядете, а така има вероятност да ядете прекалено много.

Купи и поилки за домашните любимци

Не се затваряйте ключалката на вратата, за да може вашият любимия звяр да се храни в кухнята. Неизядената храна обаче привлича хлебарки, мравки и мишки. Има и друг начин: незабавно да се измива купата след хранене на вашия домашен любимец.

Чантата ви

Най-лошото нещо, което може да се направи е колония от микроби. Такава може да поеме чантата ви, ако бъде оставяна на обществени места, в транспорт, на полици и пр. Така те биват пренасяни в кухнята и могат веднага да се свържат с храната. Оставете чантата в коридора.

Бяло ястие за бели продукти

По ирония на съдбата, изследванията показват, че когато хората приготвят ориз или паста в бяла чиния, в сравнение с черните плочи, апетита им се увеличили средно с 20%.

Готварски книги никога не се използват

Днес, 40% от хората намират рецепти в интернет. Ако четете този текст, имате интернет. Готвенето се провежда в една модерна кухня. Особено ценна за вас и вашите рецепти е да направите снимка и да я поставите в облака, за да имате достъп до всяка рецепта и по всяко време.

Твърде много светлина

Готвене е забавно, ако има ярка светлина, но такава отваря и апетита повече. Изберете заглушена такава, за повече наслада по време на хранене.

 

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.